10/8/12

Sistema de Salut Públic Cooperativista (SSPC)

Us conviden a participar durant el proper cap de setmana (10 a partir de les 16h., 11 i 12 d'agost) en unes jornades de convivència i formació pel plantejament comú del Sistema de Salut Públic Cooperativista (SSPC) basat en els principis de cooperativisme, cooperació i solidaritat.

Es requereix un canvi radical de paradigma científic i social i TOTES hem d'implicar-nos per a definir com volem autogestionar la nostra salut.
Ens trobarem al CSO CALS FLARES D'ALCOI a partir del divendres al migdia i vindran companys de la Cooperativa Integral Catalana per a compartir amb nosaltres l'experiència dels facilitadors de salut.
S'han programat algunes activitats però l'horari el definirem entre totes quan allà ens trobem, es pot participar qualsevol dia a qualsevol hora però hi ha espai per a conviure, podem dormir allà i compartirem entre totes les que puguen les despeses d'alimentació.
Caminem cap a la medicina unificada, tractant de concebre tots els principis de l'èsser humà mitjançant la fusió horitzontal de les medicines. Totes tenen un mateix principi fonamental, el ser humà i el seu entorn i debem començar a assumir que el conflicte entre les diferents vessants d'abordatge de la salut apareix només quan s'accedeix a la medicina pel mercat de la salut.
Buscarem la manera de fer funcionar atornallom el model holomèdic, que contempla totes les dimensions de les persones: biològica, psicològica, social, cultural, econòmica, ètica i espiritual.
Podrem deixar la malaltia i parlar de procesos? canviar la dicotomia salut-malaltia per estils de vida i qualitat de vida?
Ens trobem per a potenciar l'autoformació en xarxa dels facilitadors de salut, a tots els nivells i per a tots els que es vullguen implicar en l'acompanyament de la comunitat en el camí cap a l'autogestió de la salut.
 LA SALUT I LA REVOLUCIÓ LA FEM TOTES!
 US ESPEREM!
 Per qualsevol dubte sobre com arribar (o el que siga): 629889924 (Maria), 617651116 (Pau).

1/8/12

CV Núria Fusté MassanaLa professora Núria Fusté Massana va quedar-se sense feina la setmana passada. Treballava a l'escola Laia, al barri de Sant Andreu de Barcelona, però el centre va decidir tancar la seva única línia d'educació secundària obligatòria, fet que va obligar a acomiadar els vuit professors d'ESO i deixar 73 alumnes buscant plaça per al curs vinent. Lluny de rendir-se, ha penjat un vídeo a YouTube on explica quines són les seves qualitats com a mestra, com veu el model educatiu i quins són els seus objectius a l'aula. El resultat és un nou format de vídeo-currículum on, a través del procés d'elaboració d'un pastís, la Núria Fusté explica de forma gràfica i clara la seva manera d'educar. En només cinc dies, el vídeo ha rebut més de 5.000 visites.
[Font: www.ara.cat/societat/video-curriculum-duna-professora-triomfa-Youtube_0_730727097.html Actualitzada el 04/07/2012 ]